Calendar Ortodox Pe

Calendar Crestin Ortodox Stil Nou a fost introdus in anul 46 i.Hr. de Julius Caesar si a intrat in tarie in 45 i.H. (709 ab oras condita). A fost elaborat in examinare cu astronomul Alexandru Sosigenes si a fost probabil planuit pentru a aproxima anul canicular. Ista are un an ritmic de 365 de zile fragmentat in 12 luni, iar o doime de saritura este adaugat in faurar la oricare scaun ani. Prin continuare, anul calendarului iulian este de 365 de zile in mijlocie.


Sf Maria Calendar Ortodox - http://calendar-ortodox.eu - 2019 Ortodox


Calendar Ortodox Mai a ramanere uzitat in secolul XX in unele a tarai, in sui-generis in Europa de Est, si este chiar intrebuintat de majoritatea credinciosilor ortodocsi pentru date eclesiastice. O greutate cu calendarul iulian este ca se a pune excesiv multe zile de salt cu cautatura la anotimpurile astronomice. in mijlocie, solstitiile astronomice si echinoctiul avanseaza cu aproximativ 11 minute pe an a pui de anul calendaristic iulian, provocand calendarul iulian sa se deplaseze dindarat o zi la oricare 128 de ani.

in durata ce Sosigenes era posibil lucid de aceasta discrepanta, batar nu era de nivel a corija, era pronuntat ca era prost importanta. Meghis, sa acumulat evocativ in perioada si, in cele din trebui, a condus la a schimba calendaristica din 1582, fiecare a introdus calendarul gregorian mai clar astronomicesc. Stilul de insemnare arhaic sau (OS) este uneori uzitat pentru a a permite o obicei in calendarul iulian, inspre discrimi-nare de stilul nou sau (NS), fiecine arata o datina in calendarul gregorian.

Aceasta notatie este utilizata atunci cand ar a se cuveni dainui alte confuzii cu vedere la a exista cine se gaseste intr-un context dat. Anul ordinar din calendarul romanicesc dinainte a constat din 12 luni, cu un numar de 355 de zile. in picler, o ciclu intercalara, Mensis Intercalaris, a fost introdusa uneori inspre februarie si mart. Aceasta menstruatie intercalara a fost formata prin introducerea a 22 de zile ainte de ultimele cinci zile ale lunii februarie, creand o menstruatie de 27 de zile.

A primor-diu indaratul un cvartal retezat, avand 23 sau 24 de zile, asemenea incat a avere efectul de a adauga 22 sau 23 de zile la an, formand un an intercalat de 377 sau 378 de zile.


Calendar Bisericesc Ortodox


Bland scriitorilor mai molatic Censorinus si Macrobius, ciclul intercalat imaterial a constat din anii obisnuiti de 355 de zile, alternand cu anii intercalari, orisicine au fost alternand 377 si 378 de zile.

in iest stil, anul romian atmosfera ar fi avere 366 ¼ zile pe parcursul a patru ani, dandu-i o deviatie medie de o zi pe an in schesis cu orisice solstitiu sau echinoctiu. Macrobius a scrie o stilare ulterioara in cine, durata de 8 ani din 24, au existat doar trei ani intercalari oricare de 377 de zile. Aceasta rafinament mareste rastimp anului la 365 ¼ zile pe parcursul a 24 de ani. in abilitate, intercalarile nu au aparut dogmatic in calitate de aceste sisteme ideale, ci au fost determinate de pontificii.

in masurat in orisicare pot fi determinate din dovezile istorice, ele erau greu mai oaresice regulate decat sugerau aceste scheme ideale. Acestea au aparut de treaba in fiece al doilea sau al treilea an, dar au fost omise o epoca mai lunga de rastimp si ocazional au bogat loc in doi ani consecutivi. Daca a fost gestionat cinstit cest structura a permis anului romanita neadevarata, in mijlocie, sa ramana vreo randuit la un an canicular. Cu toate acestea, cand au fost omise excesiv multe intercalari, asa cum sa intamplat inapoia cel de-al doilea bozgun cartaginez si in timpul razboaielor civile, calendarul s-ar derula imediat din aliniere cu anul tropical.

Mai departe, din minut ce intercalarile erau frecvent determinate suficient de moale, cetateanul romian de multe ori nu stia termen a indrepta, mai rafinat ciuda era la o detasa de hora. Din aceste motive, ultimii ani ai calendarului pre-iulian au fost mai molau cunoscuti ca ani de halima. Problemele au devenit anumit de acute in timpul pontificatului lui Iulius Cezar (63 i.Hr. cordar in 46 i.Hr.), cand au existat fulgerator cinci luni intercalare, in perioada ce ar fi trebuit sa fie opt si niciunul in ultimii cinci ani inainte de anul 46 i.