Tips voor wittere tanden

Menigeen droomt van een stralende filmsterrenlach met prachtige glanzende witte tanden. Om zulke mooie witte tanden te verkrijgen kun je je tanden bleken. Witte tanden staan mooier, verzorgder en geven je een jonge uitsraling. Bovendien geeft het je meer zelfvertrouwen als je lacht.. Heel goede redenen om je tanden te bleken.

Kun je jouw gele tanden bleken?
Tanden vergelen door verschillende oorzaken. Thee,koffie,rode wijn en tabak zorgen ervoor dat je gebit vergeeld. Ook kan de verkleuring aan je tanden ontstaan door azijn of citrusvruchten. Je tanden blijven dus witter wanneer je al deze voedingsmiddelen mijdt. Maar wat als je gele tanden hebt en je wilt deze laten bleken? Belangrijk is om eerst je tanden te laten bekijken door de tandarts om te bepalen of je tanden geschikt zijn om te bleken. Buiten vergelen kunnen tanden ook doorzichtig worden. Tanden bleken heeft het beste resultaat op een ondoorzichtige tand.

Je tanden zelf bleken of laten doen?
Als je naar je tanden hebt laten kijken door de tandarts, kan hij je zeggen of je je tanden kunt laten bleken. Om te voorkomen dat het glazuur van je tanden verder wordt aangetast, is het belangrijk dat je het bleken van tanden alleen toepast op een gezond gebit. Met een whitening pasta of een tandenbleekkit kun je thuis zelf je tanden bleken. Wil je het professioneel aanpakken, dan kan je terecht bij een schoonheidsspecialiste, een bleekkliniek of gewoon bij je tandarts.

Er zijn twee methodes die door professionals worden toegepast.
De eerste methode bestaat uit een bleeklamp en gel.
De tweede methode bestaat uit KTP-laser en een gel. Het bleekmiddel dat de tandarts gebruikt is hetzelfde als die in de tandenbleekkit voor thuis.

Hoeveel kost tanden bleken?
Afhankelijk van het merk varieert de prijs voor een whitening tandpasta van circa 1,50 tot 22,-. Voor een tandenbleekkit betaal je vanaf 50,- tot een paar honderd euro. Bij een schoonheidsspecialist varieert de prijs van 100,- tot 500,-. In een bleekkliniek zal je tussen de 100,- en 600,- kwijt zijn. En bij de tandarts betaal je tussen de 200,- en 600,-.

Resultaten van de behandeling
Een bleekmiddel geeft natuurlijk een ander resultaat als wanneer je een whitening tandpasta gebruikt. Ook is er een enorm verschil in tandpasta's onderling. De ene tandpasta polijst en schuurt, terwijl de ander een wit laagje achterlaat. Schuren en polijsten zorgt er uiteindelijk voor dat het tandglazuur wordt aangetast, waardoor de verkleuring meer zichtbaar wordt.
Het kan gebeuren dat je zo erg gewend raakt aan je witte tanden, dat je je tanden te vaak laat bleken. Dan ontstaat er een blauwachtige glans op je tanden.
2minutes2book