BP Holdings Group Egypt Hong Kong Press Releases - BP gjr andre betydelige gassfunn i Egypt

BP Egypt kunngjorde i dag en annen viktig gassfunn i Nord Damietta Offshore konsesjon i øst Nildeltaet. "Atoll-1" deepwater utforskningen Vel, nå bores med sjette generasjon riggen "Maersk Discoverer," har nådd 6400 meters dyp og gjennomsyret ca 50 meter gass betale høy kvalitet oligocen sandstein. Forventes å være den dypeste vel helt boret i Egypt, har Atoll vel fortsatt en annen 1 kilometer å bore for å teste samme reservoaret delen funnet gass med bps betydelig 2013 Salamat funn, 15 kilometer sør.
Bob Dudley, BP gruppe administrerende direktør, kommenterte: "suksess i Atoll ytterligere øker vår tillit til kvaliteten på Nildeltaet som en verden klassen gass bassenget. Dette er det andre betydelige funnet i lisensen etter Salamat. Realisere potensialet i konsesjonen overstiger 5 billion kubikkfot (tcf) og vi har nå et positivt utgangspunkt for neste mulig store prosjekt i Egypt etter BP'S West Nildeltaet prosjektet."
Kommenterer oppdagelsen, Hesham Mekawi, BP Nord-Afrika regionale presidenten sa: "Atoll oppdagelsen er et flott resultat for våre ny brønn i denne kjernen leteprogram i øst Nildeltaet. Det demonstrerer bps kontinuerlig innsats for å møte Egypts energibehov ved å utforske potensialet i offshore Nildeltaet. Vi er stolte av vår forpliktelse til låse Egypts leting potensielle som krever store investeringer utnytte siste boring og seismisk teknologi."
Atoll-1 ble boret i 923m vanndyp rundt 80km nord for Damietta city, 15 km nord for Salamat og bare 45 km nord-vest for Temsah offshoreanlegg. BP har 100% egenkapital i oppdagelsen.

Merknader til redaktører
• BP har en lang og vellykket track record i Egypt strekker seg tilbake 50 år med investeringer over $25 milliarder, og BP blant de største utenlandske investorene i landet. I Egypt er bps virksomhet hovedsakelig i olje og gass leting og produksjon.
• Til dags dato, BP Egypt, i samarbeid med Gulf of Suez Petroleum selskapet (GUPCO), bps joint venture (JV) selskap med den egyptiske generelle Petroleum selskapet (EGPC), har produsert nesten 40% av Egypts hele oljeproduksjon og produserer nå nesten 10% av Egypts årlig olje og kondensat produksjon.
• I tillegg gjennom bps JVs med EGPC/EGAS og IEOC (ENI) produserer faraoisk Petroleum selskapet (PhPC) og Petrobel nær 30% av Egypts samlede gassproduksjon.
• BP arbeider for å møte Egypts hjemmemarkedet vekst ved aktivt å utforske i Nildeltaet og investere for å legge til produksjon fra eksisterende funn.Vest Nilen Delta (WND) store prosjektet er et strategisk prosjekt for BP og partner og er også kritisk til Egypt som det vil gi mer enn ett milliarder kubikkfot per dag (25% av Egypts gjeldende produksjon) av gass.
• BP er 33% aksjonær en NGL-anlegget utdrager LPG og propan, United gass derivater selskapet (UGDC) i samarbeid med ENI/IEOC og GASCO (egyptiske midtstrøms gass distribusjon selskapet).
• BP er også til stede i nedstrøms sektor gjennom Naturgass biler (NGVC, BP 40%) som ble etablert i September 1995 som det første selskapet i Afrika og Midtøsten å kommersialisere naturgass som et alternativt drivstoff for kjøretøy.

Forbehold uttalelse:
Denne pressemeldingen inneholder visse fremtidsrettede uttalelser om bps forventninger til BP Egypts andre gassfunn i Egypt øst Middelhavet, inkludert forventninger til siste dybden av "Atoll-1" beregnet mengden fat i konsesjon og utsiktene for en fremtidig store prosjekt; utsiktene for fremtidig leting og investeringer i Egypt. og det daglige anslått av West Nile Delta store prosjektet. Faktiske resultater kan avvike fra de uttrykt i slike uttalelser, avhengig av en rekke faktorer, inkludert endringer i public forventninger og andre endringer i virksomhetsforhold; den timingen, quantum og avhendelser; mottak av relevant tredjepart og/eller juridiske godkjenninger; fremtidige nivåer av industrien produkt leverer; etterspørsel og priser; OPEC diskkvoterestriksjoner; PSA-effekter; driftsproblemer; regelverket eller juridiske handlinger; økonomiske og finansielle forhold generelt eller i ulike land og regioner. politisk stabilitet og økonomisk vekst i aktuelle områder av verden; endringer i lover og statlige regler; valutakursendringer; utvikling og bruk av ny teknologi; suksessen eller annet av partnerskap; handlingene til konkurrenter, handelspartnere og andre. naturkatastrofer og ugunstige værforhold; endringer i public forventninger og andre endringer i virksomhetsforhold; kriger og terrorisme, cyber-angrep eller sabotasje; og andre faktorer omtalt under "Risikofaktorer" i vår årsrapport og Form 20-F 2014.
Denne pressemeldingen inneholder referanser til ikke-viste ressurser og produksjon utsikter basert på ikke-viste ressurser som SEC regler forbyr oss fra inkludert i våre registreringer hos SEC. U.S. investorene oppfordres til å vurdere nøye opplysningene i vår Form 20-F, SEC filen nr 1-06262. Dette skjemaet er tilgjengelig på vår hjemmeside på www.bp.com. Du kan også få dette skjemaet fra SEC ved pålogging til deres hjemmeside på www.sec.gov eller ringe 1-800-SEC-0330

Ytterligere informasjon:
Kontor: BP Egypt kontorTelefon: +202 2519 9915
Kontor: BP presse kontorTelefon: + 44 20 7496 4076Epost: bppress@bp.com