Afla 3 noutati pentru a beneficia de o desfasurare ideala in procesul de curatenie

Trebuie sa recunosc ca ma situez intre aceia carora nu isi doresc sa desfasoare curatenie in casa. Insa imi dau seama ca imobilul ar fi o tragedie in eventualitatea in care nu mi-as aloca intervalul de lucru necesar in fiecare saptamana. Atunci cand te muti sau planifici o curatenie generala, aminteste-ti etapele urmatoare pentru a-ti usura munca.
Toate persoanele sunt atasati intr-o anumita masura de obiectele pe care le avem in proprietate in proprietate, indiferent ca sunt decoratiuni, articole de mobilier, haine sau orice alte articole. Datorita acestui lucru, renuntarea la acestea e imposibila si de multe ori amanam ceea ce oricum sa va intampla. Daca ne-am programat sa facem curatenie, in aceasta situatie e bine sa ne tinem de ce am stabilit si sa lasam emotiile pana ce terminam curatenia.
Efectuati curatenia pe sectiuni si evitati sa faceti intreaga curatenia in acelasi timp, in toata locuinta. E stresant sa lucrezi pe mai multe spatii dintr-o data. Daca ai inceput cu camera de oaspeti, urmeaza-ti lucrul pana termini. Astfel poti trece la urmatoarea camera. Este un procedeu bine pus la punct si eficient totodata. Iti veti mentine si energia in acest mod pentru zone mai greu de curatat care impun energie suplimentara sau timp de lucru suplimentar.
E important de asemenea ce urmeaza sa realizezi cu ceea ce ai scos de prin sertare, dulapuri si etajere. Ocupa-te de ele imediat. Stabileste ce vei pastra, ce vei pune la gunoi si ce vei oferi altor persoane, daca este necesar. Pune la punct pe rand cu fiecare incapere separat. Si evita gandul de a pune la loc tot ceea ce ai separat. Planificarea are rolul de separarea acelor lucruri pe care nu le mai doresti.
Nu in ultimul rand, fa un efort sa mentii ceea ce ai desfasurat cu greutate sa atingi. Daca vei putea sa mentii sertarele si spatiile de depozitat cat mai bine puse la punct, cand vei incepe curatenia lunara vei finaliza mai repede si va fi un lucru mai usoara.